Meet the team -
Noortje Vaissier

Blog

Noortje is GIS Specialist, en is 3 dagen per week gedetacheerd bij Mourik en werkt 2 dagen per week aan innovatieprojecten.

Noortje Vaissier

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb in Delft gestudeerd, en ben begonnen met een bachelor bouwkunde, een hele interessante studie. Vervolgens heb ik mijn master gedaan in Geomatics, ook in Delft. De master was een stuk uitdagender en technisch, en ik heb er natuurlijk ook voor gekozen omdat het mij een  leuk vakgebied leek om werkzaam in te zijn. Gelukkig heb ik daar gelijk in gekregen! 

Wat doe je nu?

Ik werk nu 3 dagen per week voor Mourik op de GIS afdeling. Mourik is een bedrijf dat rijkswegen beheerd in Brabant op basis van o.a. uitgebreid kaartmateriaal. Op de afdeling waar ik werkzaam ben beheren wij in wezen de kaarten van het bedrijf.

Concreet betekend het dat er dankzij de verschillende kaarten die wij beheren mensen vanuit Mourik kunnen worden ingezet om verschillende onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen door te voeren. Bijvoorbeeld op stukken rijksweg waar problemen zijn met de wegbedekking, of langs de wegen om de berm te maaien. Dankzij de gedetailleerde kaarten kunnen deze verbeteringen zo snel en effectief mogelijk worden doorgevoerd.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Ik begin mijn dag meestal rond 08:30 s ’ochtends, de locatie wisselt, soms thuis, of op het kantoor van Gunneman GIS & Geomatics in het CIC in Rotterdam, en soms op dinsdag bij Mourik op kantoor. 

Bij Mourik werk ik veel met ArcGIS pro, de naam zegt het al, een GIS programma, waarin je kaartmateriaal kunt manipuleren, bijwerken en bewerken. In dit geval is ArcGIS Pro gelinkt aan ArcGIS Online, een tool die het voor eenieder binnen de organisatie mogelijk maakt om deze kaarten in te zien. Ik werk veel samen met andere afdelingen, voornamelijk om dashboards op te zetten om de data die in de kaarten wordt getoond overzichtelijk/inzichtelijk te maken, maar ook om bijvoorbeeld nieuwe kaarten op te zetten.

De overige 2 dagen ben ik werkzaam bij Gunneman GIS & Geomatics op verschillende innovatietrajecten. Ik heb voorheen gewerkt aan marktonderzoek, maar ben op dit moment bezig om de programmeertaal ‘R’ aan het leren. Deze taal zal ons helpen om in de toekomst zelf dashboards op te kunnen zetten om datakwaliteit te kunnen monitoren.

Wat vind je het leukste aan je werk nu?

Ik vind de combinatie van de werkzaamheden bij Mourik en bij Gunneman GIS vooral leuk. 

Bij Mourik kan ik mij verder specialiseren binnen GIS, en mijn eigen kennis en kunde op het gebied van tools en systemen uitbreiden. Niet alleen de technologie waar ik mee werk is interessant, maar het is ook fijn om samen te werken met verschillende afdelingen. Daardoor is de toepassing en toegevoegde waarde van mijn werk heel duidelijk, en kan ik makkelijk ideeën uitwisselen en nieuwe dingen leren. 

Bij Gunneman GIS & Geomatics mag ik aan de lopende band nieuwe dingen uitproberen, en dat is natuurlijk ook heel erg leuk! Bijvoorbeeld mijn keuze om nu de programmeer taal ‘R’ te leren, daarin ben ik erg vrij gelaten, en wordt er vanuit Gunneman ook inhoudelijk en met veel enthousiasme meegedacht. Als ik vragen heb kan ik die ten alle tijden intern stellen, en als we het antwoord dan samen niet weten dan zetten we het bredere netwerk van het bedrijf in om het vraagstuk alsnog op te lossen.

Detachering Kandidaten

Wat zijn je toekomstplannen?

Dat is een lastige vraag! Ik weet nog niet precies wat ik wil worden ‘als ik later groot ben,’ maar ik heb wel een paar doelen opgesteld voor mezelf. 

Ik wil meer gaan samenwerken, omdat ik dat erg leuk vind, en daar veel van leer. Bijvoorbeeld door meer mee te doen met Hackathons (link to blog here), waar ik heel intensief heb samengewerkt met internationale collega’s. Ik wil me ook verder gaan ontwikkelen als GIS specialist, en meer leren over programmeren zodat ik een goede basis heb voor de toekomst. 

Ik heb op dit moment een hele diverse baan, waardoor ik veel beter ben gaan begrijpen waar ik energie van krijg. Ik hoop dat ik daar in de toekomst ook van mag genieten!