Datakwaliteit Apps (bètaversie)

Datakwaliteit Apps zijn desktop-applicaties die datakwaliteit van bestanden valideren en validatierapporten verzenden naar jouw e-mail-adres. In elke Datakwaliteit App stel je zelf de validatieregels in en ontvang je een overzicht van de records die niet aan de validatieregels voldoen.

Het validatierapport kan gebruikt worden om mensen bewust te maken van afwijkingen in de data. Of om deze zelf op te lossen. Laten we hiermee datakwaliteit meer onder de aandacht brengen én verbeteren daar waar het kan!

Deze applicaties zijn alleen goed te gebruiken op een desktop computer, vandaar dat we ze op een mobiele telefoon niet tonen.

server up

Veelgestelde vragen over de apps

Voor iedereen die grip wil krijgen op data en datakwaliteit. Dat geldt zowel voor data dat gebruikt wordt binnen de eigen organisatie of voor data dat voor klanten wordt verwerkt. Een technisch beheerder kan ermee afwijkingen opsporen en eventueel verbeteren, een projectleider kan ermee inschatten hoeveel tijd (en geld) het kost om data te verbeteren en een informatiemanager kan ermee een bestuur of andere managers kan informeren over bestaande afwijkingen in de data.

Validatieregels die gebruikt worden binnen de Datakwaliteit Apps zijn in te stellen. Je stelt bijvoorbeeld zelf de veldnaam in om te valideren op leegte of stelt zelf het minimumoppervlakte in waar alle vlakken aan zouden moeten voldoen. Datakwaliteit Apps zijn daarmee breed inzetbaar voor elke data onafhankelijk van het datamodel of de tabelstructuur. Een ander voordeel is dat je snel tot validatierapporten tot je beschikking hebt zonder zelf te hoeven programmeren of testwerkzaamheden te verrichten.

Er bestaat voor zover bekend geen software die op deze wijze datakwaliteit valideert.

Voor het valideren van datakwaliteit en het verzenden van e-mails wordt gebruik gemaakt van FME Cloud Hosted. De huur van FME Cloud Hosted wordt per uur afgerekend. Wij berekenen deze kosten niet door aan gebruikers, maar kiezen er wel voor om de kosten laag te houden door beperkt FME Cloud in te zetten. Wil je gebruik maken van de Datakwaliteit Apps buiten de woensdagen?  Stuur dan een verzoek naar info@gunneman-geo.nl om zo een kennismakingsgesprek aan te gaan en te bekijken hoe we jou kunnen helpen.

Ja, dat klopt. De webpagina ziet er anders uit afhankelijk of de Datakwaliteit Apps beschikbaar voor gebruik zijn. Als deze niet beschikbaar zijn wordt de opmaak en functionaliteit aangepast.

Maak kennis met de bèta versie

Probeer zelf de gratis datakwaliteit-apps uit of vraag een demo aan. Iedere woensdag tussen 7.00 en 19.00 en tijdens demo’s staat de server aan en is deze bèta-versie beschikbaar voor gebruik. Om de Datakwaliteit Apps te gebruiken moet je je eenmalig registreren. Registratie is alleen mogelijk wanneer de server aan staat.